Πέμπτη 30 Αυγούστου 2007

Επενδύσεις & καυτό χρήμα στην Ηλεία

Πανέτοιμοι για επενδύσεις…
Συντάκτης Πηγή Γιακουμέλου
24.08.07

Οι Κορεάτες επενδυτές, εκπρόσωποι του Ομίλου World Trade Center επενδυτές αρχικά χθες το πρωί επισκέφθηκαν τον Νομάρχη Ηλείας Χαράλαμπο Καφύρα, με τον οποίο συζήτησαν τις δυνατότητες ανάπτυξης του νομού τόσο στον τομέα του τουρισμού και σε άλλους παραγωγικούς τομείς. Ειδικότερα αναπτύχθηκε το θέμα της δημιουργίας θεματικών πάρκων που θα περιλαμβάνουν την ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας από διάφορες περιοχές της χώρας. «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι τόσο εγώ προσωπικά όσο και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ν.Α. Ηλείας θα είμαστε πρόθυμα στην διάθεσή σας, για να σας παρέχουμε όποια διευκόλυνση απαιτείται εφόσον μας το ζητήσετε. Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις και τις δυνατότητες του Ομίλου που εκπροσωπείτε και φυσικά με χαρά θα ανταποκριθούμε στα όποια αιτήματά σας», τόνισε ο Νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας.

Από την μεριά του ο αντιπρόεδρος του Ομίλου World Trade Center κ. David Lee ανέφερε στον Νομάρχη το επενδυτικό πρόγραμμα που ενδιαφέρεται να αναπτύξει η εταιρεία στην Ηλεία παρουσιάζοντας ένα ενδεικτικό project με τα επενδυτικά σχέδια που έχουν. Παρόντες ήταν ο αντινομάρχης Παναγιώτης Πλατανιάς και εκπρόσωποι της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Ηλείας με τον πρόεδρο Άγγελο Αγγελόπουλο.
Βλέψεις για το Κατάκολο

Οι Κορεάτες επενδυτές συναντήθηκαν και με τον δήμαρχο Πύργου Μάκη Παρασκευόπουλο και συζήτησαν εκτενώς το θέμα της ανάπτυξης του λιμανιού Κατακόλου θέτοντας σαν «επενδυτικό» στόχο την πραγματοποίηση κρουαζιέρων από και προς το Κατάκολο. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου Δημήτρης Αποστολόπουλος και ο αντιδήμαρχος Πύργου Ανδρέας Κατέβας. Ο δήμαρχος Πύργου αναφέρθηκε στις ομορφιές και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νομού, ζητώντας από τους επενδύτες να διαχειριστούν σωστά το περιβάλλον, στην περίπτωση που αποφασίσουν να επενδύσουν στην Ηλεία.την συνέχεια οι εκπρόσωποι της World Trade Center συνομίλησαν με τον πρόεδρο Άγγελο Αγγελόπουλο αλλά και την διοικητική επιτροπή του Επιμελητηρίου στα γραφεία του στον Πύργο. Ο κ. Αγγελόπουλος σε δηλώσεις του τόνισε: «Η διοικητική επιτροπή του Επιμελητηρίου Ηλείας έχει όραμα την ανάπτυξη της Ηλείας. Ευχαριστούμε τον Όμιλο για την επίσκεψη που έκανε στο νομό μας και εμείς θα βρισκόμαστε κοντά τους σε ό,τι χρειαστούν για να υλοποιήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα το project που ετοιμάζουν για την Ηλεία». Ο αντιπρόεδρος της World Trade Center κ. David Lee προσκάλεσε τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλείας Άγγελο Αγγελόπουλο τον Απρίλιο στην Σεούλ, καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με σκοπό να κατατεθούν ολοκληρωμένες προτάσεις που αφορούν τις επενδύσεις στον Νομό Ηλείας.

Να προσθέσω και εγώ//
Όπως έγινε γνωστό απο τις ειδήσεις η περιοχή που ξεκίνησε η φωτιά έχει γίνει κατα καιρούς στόχος οικοπεδοποίησης με γνωστούς επιχειρηματίες της περιοχής να ζητάνε να μπει στο σχέδιο πόλεος κάτι που απορρίφτηκε πολλές φορές.

Ασύμετρη απειλή ε; Μήπως να γίνει μια ερευνα για τους πόρους των τοπικών βουλευτών και μελών της τ. αυτοδιοίκησης των 2 μεγάλων κομμάτων; Μήπως γνωρίζονται πολύ καλά με τους παραπάνω;

Κάψαμε το δάσος για να χτίσουμε κιτσ θεματικά πάρκα;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλοτάξιδο το νέο μπλογκ. Συμφωνώ απόλυτα και με το κείμενο και με τον... τίτλο του μπλογκ. Ανάρτησα σημαντικό απόσπασμα όσων λες σε δικό μου σημερινό ποστ, το εξής:

ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ , ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ.

Επίσης μπαίνεις στο μπλογκ ρολ. Από σήμερα μπαίνουν επίσης στο δικό μου μπλογκ ρολ ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως όσοι εκφράζονται κατά των 2 μεγάλων κομμάτων, και κατά των πυρκαγιών.
Πρέπει να μαζέψουμε δυνάμεις εν όψει των εκλογών, με αυτή την κραυγή "Κάψτε τους"!